Bang & Olufsen

Inga kompromisser. Vi tror att framgång kommer till dem som vågar sticka ut och definiera sin egen väg. Som aldrig kompromissa om deras drömmar, värderingar och kompetens. Vem vågar i det okända för att höja det vanliga till det extraordinära. Som ingen annan.

Bang & Olufsen har med tiden blivit känt för sin design och produkterna har genom detta och tekniken kommit att bli mycket exklusiva. Redan 1934 tillverkade Bang & Olufsen Hyberdo 5 RG Steel, en golvstående radiomodell i funktionalistisk design med kromad stålställning och svartlackerade sidor. En designikon blev radioapparaten Beolit 39 som företaget lanserade julen 1938. Det var en av de första radioapparaterna pressad i bakelit. Samtidigt introducerades produktnamnet ”Beo…”. Peter Bang hade själv formgivit Beolit 39. Under 1960 och 1970-talen har huvudsakligen Jacob Jensen stått för produktdesignen. Sedan början av 1980-talet är David Lewis chefsdesigner på Bang & Olufsen.

Varför Bang & Olufsen

De har skapat många designklassiker som har gett företaget en rad utmärkelser och platser på utställningar. Bland annat finns en del produkter i den permanenta utställningen Museum of Modern Art (MOMA) i New York. Bang & Olufsen utvecklar också exklusiva bilstereosystem åt Audi och Aston Martin.

Läs mer
bang olufsen