Erik Jørgensen

Erik Jørgensen var utbildad sadelmakare. År 1954 grundade han en liten workshop i den danska staden Svendborg, där hans kompetens som sadelmakare var i stor efterfrågan från lokalsamhället. På 1960- och 1970-talet utvecklade han en liten soffsamling med hantverk, kvalitet och estetik som topp prioriteringar. Idag är detta andra generationens familjeägda företag fortfarande känt för sin högkvalitativa och välkända design.

1988 kontaktades Erik Jørgensen av Hans J. Wegner, som hade konstruerat Oxchair 1960. Oxchair är en av de mest utmanande stolarna att klä, och det var just därför Wegner kontaktade Erik Jørgensen. Erik Jørgensen kunde med sin kompetens producera stolen och den lanserades 1989 på den internationella möbelmässan i Milano. År 1960 designade Wegner en kvinnlig motsvarighet till Oxchair, drottningsstolen, som gick i produktion 2010.
Erik Jørgensen Møbelfabrik strävar efter att skapa möbler som varar. En passion för design och kvalitetshantverk är karakteristiskt för Erik Jørgensen Møbelfabrik.

Läs mer
Eric_Joergensen - Glashuset Malmö