Ogland

Oglands svenskdesignade sängkläder är framtagna med människan och miljön i fokus, eftersom kropp och själ förtjänar högsta möjliga komfort och kvalitet. Vävda och handsydda i klassisk design av enbart den starkaste och finaste Egyptiska bomullen, som dessutom är ekologisk och biodynamiskt odlad.

Ogland sätter en ny standard för sängkläder som ger den där eftertraktade känslan av renhet, nytvättat och lyxigt. Vi värdesätter kvalitet i alla led för att ge dig den sömn du förtjänar, där bara det bästa är gott nog.

Vi har också valt att endast använda naturlig färgning och avstår från ”optical brightener” och andra skadliga processer för att minimera miljöpåverkan och garantera de renaste sängkläderna på marknaden.

För att verkligen kunna bevisa att vi lever som vi lär har vi valt att låta oberoende organisationer granska oss. För oss är det kvalitet. På riktigt.

Demeter
Innebär att våra produkter är biodynamiskt odlade och att alla material, processer och metoder är 100% ekologiska, och inte skadar vår miljö.

GOTS (Global Organic Textile Standard)
Reglerar begränsningen av skadliga ämnen och ut-släpp i hela produktionskedjan.

Fairtrade
All bomull kommer från Fairtrade-certifierade producenter. Fairtrade innebär mer rättvisa handelsvillkor och möjligheter för bomullsproducenter i utvecklingsländer att investera i verksamhet och lokalsamhälle för en mer hållbar framtid.

Ogland – ditt naturligt exklusiva val.

Läs mer
Ogland - Glashuset Malmö